Acquisitie: Uitzendbranche

OTTO Work Force, de grootste internationale arbeidsbemiddelaar van Nederland, is een uitzendbureau gespecialiseerd in het werven en plaatsen van Slowaakse, Tsjechische en Poolse uitzendkrachten.

Recentelijk heeft OTTO Workforce de Poolse en Duitse activiteiten van Olympia Flexgroup AG overgenomen. Door de overnames is de omzet van OTTO Workforce met meer dan 50% gegroeid tot boven de EUR 145 mln.

SONAR Corporate Finance adviseert OTTO Workforce bij het ontwikkelen van haar groeistrategie en het zoeken naar kansen in de markt en heeft haar geadviseerd gedurende het gehele overnametraject van beide ondernemingen.

Door omstandigheden was Olympia Flexgroup AG in faillissement geraakt. De curator had een verkooptraject in gang gezet voor de diverse onderdelen van de groep. Meerdere partijen waren geïnteresseerd in de acquisitie van de Duitse en Poolse bedrijven van Olympia Flexgroup AG. Door te kiezen voor een bieding, gericht op een aantrekkelijke totaaloplossing voor de curator, heeft OTTO Workforce de overnamestrijd gewonnen, zonder dat daarvoor de hoogste prijs betaald hoefde te worden.

Vanwege de omvang van de transacties was goedkeuring van de Raad van Commissarissen van OTTO Workforce nodig. SONAR Corporate Finance heeft de directeur grootaandeelhouder hierbij geassisteerd.